Make your own free website on Tripod.com

 

HBI

 

 

MALAYSIA HOMOEOPATHY VIRTUAL INSTITUTE

 

 


(INSTITUT MAYA HOMEOPATI MALAYSIA)

 

 

Independently, individually, virtually, not affiliated to any local associations.

 

 

Kini kami menawarkan kursus homeopati on-line berasaskan modul. Kursus ini terbuka kepada semua anggota masyarakat yang berminat. Mereka yang telah mempunyai Sijil atau Diploma homeopati juga boleh mengikuti mana-mana kursus bagi tujuan memperdalamkan ilmu dalam bidang berkenaan.

Jangka masa bagi setiap kursus ialah di antara 3-4 bulan. Setiap peserta yang berjaya menyelesaikan kursus tersebut akan diberikan Sijil Penyertaan atau Sijil Lulus. Bentuk anugerah Sijil tersebut bergantung kepada prestasi dalam peperiksaan bagi setiap modul yang diambil.

            Calon yang berjaya menyelesaikan dan lulus empat daripada kursus-kursus yang ditawarkan (termasuk kursus Sejarah & Falsafah Ilmu Perubatan Homeopati) akan dianugerahkan Sijil Perubatan Homeopati (Certificate in Homoeopathic Medicine).

 

Kursus 1

Sejarah & Falsafah Ilmu Perubatan Homeopati  (RM250) **

 

Kursus 2

Rawatan Pertolongan Cemas Homeopati  (RM250) **

 

Kursus 3

Asas Materia Medika Homeopati  (RM280)  **

 

Kursus 4

Biokimia Homeopati dan Terapeutik  (RM250)

 

Kursus 5

Terapeutik Homeopati: Pediatrik  (RM250) **

 

Kursus 6

Anatomi dan Fisiologi Homeopati  (RM250)

 

Kursus 7

Terapeutik Am Homeopati  (RM250)

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Nota:  Kursus yang bertanda ** sedia ditawarkan sekarang.

 

Calon yang berminat boleh menghantar e-mail ke:

 

mdhatta@hotmail.com

 

 

Kursus-kursus yang ditawarkan ini adalah bagi menyediakan peserta melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi dalam bidang berkenaan. Ia merupakan langkah awal dan persediaan yang bermakna bagi mereka yang berkebolehan dalam Bahasa Inggeris dan ingin melanjutkan pelajaran dengan The British Institute of Homoeopathy.

 

 

HOME

----------------------

 

 

 

 

RAWATAN PRANATAL HOMEOPATI
 

 


(Homoeopathic Prenatal Care)

 

Sekarang kami menawarkan khidmat rawatan lengkap pranatal bagi wanita hamil bagi kawasan Kota Bharu dan Besut. Anda juga boleh mendapatkan rawatan pranatal biokimia homeopati secara on-line dengan cara memberi maklumat lengkap mengenai keperluan anda.

 

Pengambilan penawar Biokimia Homeopati melalui rawatan adalah lebih berkesan berbanding produk di pasaran. (Anda mungkin pernah mencuba Salinah, Salindah, MB-ED, Easy Delivery dll. Mungkin juga anda telah mencuba ubat-ubat herba) ia tentu lebih berfokus kepada masalah peribadi anda yang berbeza daripada wanita lain. Biokimia homeopati adalah keperluan garam mineral anda dalam menghadapi saat-saat yang dinantikan. Pasti tiada kesan sampingan.

 

Isi borang berikut dan hantarkan kepada mdhatta@hotmail.com :

 

Tandakan [/]

Masalah/Keperluan

 

Untuk mengelakkan daripada (atau telah berlaku) tanda-tanda regang dan vena varikos. Juga membantu kenyalan rahum dan saluran peranakan.

 

Mengurangkan masalah kekejangan otot dan masalah krem betis. Rasa tertarik-tarik atau urat kejang mengeras.

 

Menguatkan salur darah an arteri. Membantu masalah anemia dan kekurangan hemoglobin.

 

Penawar bagi menguatkan tulang dan pembentukan sel-sel baru. Berguna bagi wanita yang mengalami anemia serta ada masalah berkaitan dengan gigi semasa mengandung.

 

Membantu menghadapi masalah perubahan metabolik semasa mengandung. Mencegah dan menyembuhkan kulit kering, bengkak buku lali dan rasa kepingin terhadap makanan masin.

 

Baik dan berguna untuk kesihatan (juga kecerahan) kulit. Membantu membawa oksigen ke sel-sel tubuh.

 

Berasaskan keperluan anda, anda akan diberikan empat jenis (atau kombinasi) penawar yang terbaik mengikut simptom anda berasaskan penelitian pengamal HBI.

 

Tidak boleh didapati di pasaran.

 

Harga: RM70.00

 

 

 

 

 

 

HOME